IFK Klagshamn

Referat: AIF Barrikaden - IFK Klagshamn

Startelva: Filip – Henke - Victor L, Pontus, Mattias A, David H – Oskar, David K, Alex, Anders – Bashir

Avbytare var:

Martin J som kom in i backlinjen strax innan paus efter skada på Henke och sedan spelade vänsterback (först högerback?) hela andra halvlek.

Mathias som spelade sista 35 som central anfallare.
Simon som spelade sista knappa halvtimmen som vänsteranfallare.

Shershah som spelade defensiv mittfältare sista 23.

Hamuda som spelade sista kvarten som högeranfallare.

Som framgår av formeringen av startelvan ovan så började vi mot detta starka motstånd, som vi dessutom trodde oss veta hade sin största styrka framåt, med Henke som libero bakom en fyrbackslinje, 4 mittfältare och Bashir ensam på topp.

I första halvlek var det hela en ytterst jämn tillställning där vi var ytterligt nära att ta ledningen i den 20:e min när Anders hade ett långskott i ribban. Klagshamn var uppenbarligen lite störda av att vi stod upp så bra mot dem och länge lyckades neutralisera deras anfallsspel så bra. Vi skapade inte så mycket utöver ribbskottet men de skapade faktiskt än mindre fram till sitt ledningsmål på ett halvdistansskott i den 39:e minuten.

Med ett lite snopet 0-1-underläge i paus hade nog ändå laget såväl som den sällsynt stora publiken - 70-75 personer, måste ha varit den största publiken på hemmaplan (även om majoriteten som vanligt hejade på bortalaget så var också vår egen publik större än på länge 25-30 personer)- en känsla av att det här alls inte var avgjort ännu, även om många nog samtidigt trodde att Klagshamn hade lite mer att ge när de skakat av sig förvåningen över det för dem oväntat hårda motståndet i första halvlek.

Känslan av att det här verkligen inte var avgjort förstärktes när vi kom 3 mot 2, tja nästan 3 mot 1 i deras straffområde redan 1 ½ min in i andra halvlek och vi definitivt borde ha utjämnat. Först en kanske allt för stor osjälviskhet och därefter ett, eller snarare två jättelägen att lägga in bollen från nära håll för den spelare som därefter serverades bollen, gjorde dock att kvitteringen uteblev.

Men efter att det så här långt faktiskt känts som en icke helt ointagbar ledning för Klagshamn var allt förändrat 10 minuter senare, under vilken tidsrymd de gjort två mål och därutöver haft ytterligare en klar målchans. Vi gav visserligen inte upp men motivationen tröt förstås en del med 0-3 på (den obefintliga) tavlan och med 35 minuter kvar att spela mot en av seriens två stora favoriter till seriesegern. Vi hade genom att gå över till 4-3-3- tagit risken att öppna upp oss för möjligheten att kvittera. Tyvärr höll det inte då och inte heller fortsättningsvis när baklängesmålen började rulla in ett efter ett.

Personligen tycker jag ändå att det var en helt rimlig chansning och vi lyckades faktiskt skapa ett par hyggliga chanser också den sista halvtimmen mot ett Klagshamnsförsvar som kvalitetsmässigt inte riktigt kändes i nivå med deras anfallsspel även om vi inte lyckades spräcka deras nolla. Givetvis går det inte att prata bort en 0-7-förlust men de stora siffrorna berodde i första hand på att Klagshamnspelarna var väldigt duktiga på att utnyttja våra försvarsmisstag medan vi var mer ineffektiva. Faktum är att de hade ytterst lite i målchansväg utöver målen. Men det är ju just en av de faktorer som skiljer bra lag från de något sämre.

Statistik: Hörnor: 2-7 Avslut på mål: 7-10 Avslut utanför 4-5